ABD Ajanı Sisi, Sudan’a Demokrasi Vadetti
26 Mayıs 2019

ABD Ajanı Sisi, Sudan’a Demokrasi Vadetti

Reuters

Köklü Değişim Medya

Sudan Askeri Konseyi Başkanı Abdul Fettah Burhan yaptığı ilk yurt dışı seyahatinde, Abdul Fettah Sisi ile Mısır’da görüştü. Binlerce Müslümanı ABD ve “İsrail”in çıkarları için kurşuna dizen, cezaevlerinde esaret altında tutan ve idam etmeye devam eden darbeci Sisi, Sudan halkına askeri konsey öncülüğündeki geçiş süreci için garanti verdi.

Sudan’da Pozisyonunu Askeri Konsey İle Koruyan ABD, Bölgedeki İşbirlikçilerini Sahaya Sürüyor

Ömer El Beşir’i protestolar sonrası gözden çıkaran Abd, Sudan’daki pozisyonunu askeri konsey ile koruyor. Bu bağlamda meşruiyet kazanmak için konsey başkanı Burhan, ilk ziyaretini Mısır’a gerçekleştirdi.

Sudan’ın iktidardaki askeri konsey başkanı Burhan, Cumartesi günü komşu Mısır’ı ziyaret etti.

Ömer El Beşir’i devirdikten sonra yönetimi sivil yönetime devretmemekte direnen askeri konseye karşı protestolar sürüyor. Protestocular Mısır’ın, Sudan’ın iç işlerini karışmaması istiyor.

Mısır cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bassam Rady, Sisi ve Burhan, "Sudan halkının özgür iradesini ve seçimleri destekleyecekleri konusunda anlaştılar" açıklamasında bulundu.

Sözcü, Sisi’nin ayrıca Mısır’ın, “Sudan’daki kardeşlere dış müdahalelerden uzakta, Sudan halkının özlemlerine paralel olarak bu aşamayı aşması için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu” aktardı.