Abbas Zulümde Siyonistlerle Yarışıyor
19 Temmuz 2019

Abbas Zulümde Siyonistlerle Yarışıyor

Filistin Enformasyon Merkezi

Köklü Değişim Medya

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Şeria’da sistematik baskılarını sürdürüyor ve insanları siyasi görüşleri sebebiyle gözaltına almaya devam ediyor. Daha önce Hizb-ut Tahrirli gençleri hakkı söyleyip yönetimi eleştirdiği için gözaltına alan Abbas yönetimi, biri “İsrail” zindanlarından iki hafta önce çıkan üç Müslümanı daha gözaltına aldı.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Batı Yaka’da son olarak üç kişiyi gözaltına alırken, çok sayıda kişiyi de hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak gözaltında tutuyor.

Genel İstihbarat birimi El-Halil sakinlerinden eski esir Muhammed Abdulfettah Zuğayr’ı Eriha’daki işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Zuğayr’ın işgal rejimi zindanlarından iki hafta önce çıktığı ifade edildi.

Koruyucu Güvenlik birimi de Beytlahim’de Muhammed Ömer Gavvar’ı dün akşam ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldı.

Koruyucu Güvenlik biriminin ayrıca Cenin Kampı’nda eski siyasi tutuklu Salah Ahmed İstiti’yi gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin işgal rejimi konusunda uzman araştırmacı Yasir Mennaa’yı 35 gündür Eriha Cezaevi’nde gözaltında tuttuğu belirtildi.

İhaneti artık ifşa olan Abbas, kendine muhalefet eden kim varsa hukuksuz gözaltına alıp susturmak için zulümlerine devam ediyor.